
Eko gryka łuska mielona 250g
Opis
Łuska gryki
Łuska gryki to doskonałe źródło witamin z grupy B, choliny, kwasu pantotenowego oraz witaminy PP i P, oraz tokoferolu, który zwany jest witaminą młodości. Ponadto zawiera kwasy organiczne i składniki mineralne. Łuska gryki zawiera również błonnik pokarmowy, który przyczynia się do prawidłowej perystaltyki jelit, pomaga usunąć zbędne produkty przemiany materii, toksyny oraz metale ciężkie. Spożywanie błonnika pokarmowego zapobiega zaparciom oraz nadmiernym wzdęciom. Łuska gryki jest przydatna w profilaktyce chorób serca, przyczynia się do zwalczania wolnych rodników, reguluje: ciśnienie krwi, poziom cukru oraz poziom cholesterolu we krwi. Wspomaga odporność, łagodzi objawy alergii oraz przyczynia się do zmniejszenia ryzyka zachorowań na choroby nowotworowe w szczególności układu pokarmowego. Dodawana do posiłku łuska gryki pod wpływem wody pęcznieje, po zjedzeniu dając szybsze uczucie sytości.
Mielona łuska gryki to świetny dodatek do potraw mącznych takich jak: kluski, naleśniki, ciasta czy kopytka oraz do koktajli i zup.
Skład: Eko łuska gryki mielona 100%
Uwaga:
Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej.
poziom cholesterolu, cukier, odchudzanie, trawienie, gryka, serce, cukrzyca, alergia
Monia
Prawdziwe bogactwo!!!!!!!!!!! Polecam do jogurtów, serków, jako posypka na kanapkę, do sałatek. Nie przeszkadza w smaku a wiele zawiera!
Monika Wiślak
Polecam, pomaga obnizyć cholesterol i cukier.