Różany Bukiet Premium 100g
Opis
Herbatka owocowo-ziołowa Różany Bukiet Premium
Składniki herbatki wspomagają pracę układu pokarmowego oraz układu krwionośnego i mózgu. Herbatka Różany Bukiet Premium zapakowana jest w eleganckie pudełko, może być wspaniałym podarunkiem dla bliskiej osoby.
Hibiskus
Hibiskus to cenne źródło naturalnej witaminy C oraz soli mineralnych. Przyczynia się do zwiększenia wydzielania soków trawiennych, do pobudzenia trawienia i zwiększenia perystaltyki jelit. Wykazuje korzystny, ochronny wpływ na wątrobę i wydzielanie żółci. Hibiskus działa moczopędnie, dzięki czemu oczyszcza organizm z zalegających toksyn, dzięki czemu zapobiega zastojom wody w tkankach. Napar z hibiskusa, pity w większej ilości wykazuje działanie rozkurczowe na mięśnie gładkie macicy, jelit a także na naczynia krwionośne, dzięki czemu pomaga w regulacji zbyt wysokiego ciśnienia krwi. W afrykańskiej medycynie ludowej stosuje się go w walce z drobnoustrojami - bakteriami, drożdżakami, pierwotniakami, natomiast doniesienia naukowe sugerują, iż kwiat hibiskusa stymuluje układ odpornościowy.
Dzika róża
Owoc dzikiej róży to źródło naturalnej, trwałej i dobrze przyswajalnej witaminy C. Witamina ta przyczynia się do wzmocnienia odporności organizmu, pomaga zwalczać przeziębienie, infekcje bakteryjne i wirusowe, zwłaszcza, gdy towarzyszy im wysoka gorączka. Dzika róża wykazuje działanie ściągające, oczyszczające, żółciopędne oraz wzmacniające krew. Korzystnie wpływa na proces trawienia. Ponadto dzika róża może być stosowana u rekonwalescentów, po chorobach zakaźnych i operacjach.
Owoc aronii
Owoc aronii jest znakomitym źródłem wielu cennych substancji czynnych, witamin, antocyjanów, karotenu, mikroelementów, błonnika i pektyn. Dzięki swoim właściwościom zwany jest źródłem zdrowia i młodości. Antocyjany podobnie jak witaminy C, E, A, zawarte w owocu aronii, zapobiegają tworzeniu się szkodliwych cząsteczek tlenu. Aronia działa korzystnie na nasz układ odpornościowy, na przemianę materii, pomocniczo w leczeniu choroby trzustki i wątroby, ponadto przyczynia się do opóźnienia procesów starzenia się organizmu. Owoc aronii jest wykorzystywany również w profilaktyce chorób serca, układu krwionośnego oraz układu nerwowego.
Głóg
Głóg zawiera różnorodne składniki mineralne i witaminy, flawonoidy, kwasy organiczne, karoteny, fitosterole, witaminy z grupy B, C, związki wapnia, żelaza, potasu i selenu. Literatura zielarska donosi, że owoce i kwiaty głogu wykazują działanie rozkurczowe. Działają bezpośrednio na mięsień sercowy, wzmacniają siłę jego skurczu, a jednocześnie zmniejszają częstotliwość skurczów, co pomaga w wypoczynku tego narządu. Głóg wykazuje korzystny wpływ na naczynia krwionośne w mózgu, wspomaga ich rozkurcz, co z kolei powoduje wydajniejszy przepływ krwi i dotlenienie oraz odżywienie mózgu. Przetwory z głogu przyczyniają się do regulacji ciśnienia krwi, wzmacniają cały organizm oraz koją pobudzone nerwy. Głóg jest pomocny w profilaktyce miażdżycy, hiperlipidemii oraz cukrzycy, bólu i zawrotach głowy, jak również przy dolegliwościach reumatycznych. W medycynie chińskiej, głóg wykorzystywany jest w walce z niestrawnością.
Płatki róży
Płatki róży to wykwintny i aromatyczny dodatek do herbat, deserów, przetworów, konfitur, miodów, napojów, drinków. Mają intensywnie różany zapach i bardzo przyjemny smak. Płatki róży to nie tylko walory estetyczne, esencjonalne, ale także właściwości lecznicze: wykazują działanie antyseptyczne, lekko ściągające, przeciwzapalne. Napar z płatków róży wspomaga trawienie i pomaga zlikwidować niestrawność.
Skład: kwiat hibiskusa, owoc dzikiej róży (39%), owoc aronii, owoc głogu, jabłko, płatki róży (3,5%)
Uwaga:
Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej.
Tylko osoby zalogowane mogą dodawać opinie. Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z punktem regulaminu dot. zamieszczania opinii.