Herbatka Fitness suplement diety 100g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 20,39 zł 20.39
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.83
Producent: Natura Wita
Kod produktu: 56

Opis

Herbatka owocowo-ziołowa Fitness - suplement diety

Herbatka Fitness to propozycja dla osób aktywnych, które podczas intensywnych treningów tracą wraz z potem cenne składniki. Specjalnie skomponowana mieszanka pozwala wrócić organizmowi do równowagi, uzupełnia utracone składniki, gasi pragnienie i doskonale smakuje. Ponadto mieszanka podkręca metabolizm, wspomaga odchudzanie i wpływa na spalanie tkanki tłuszczowej.

Składniki: owoc dzikiej róży skórka, jabłko skórka, rokitnik owoc, rokitnik liść, porzeczka czarna owoc, pomarańcza gorzka skórka, porzeczka czarna liść, imbir, pieprz czerwony, kwiat pomarańczy

Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (1 g) suszu zalać wrzącą wodą (1 szklanka - 200 ml) i zaparzać pod przykryciem 15-20 minut. Pić 2 razy dziennie po szklance przygotowanego naparu.

Zalecana do spożycia dzienna porcja: 2 łyżeczki suszu dziennie (2g)

Ostrzeżenie:

Zaleca się nie przekraczać dozwolonej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Ważne jest stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz prowadzenie zdrowego trybu życia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. 

Osoby zażywające leki lub chore powinny skonsultować się z lekarzem przed zastosowaniem produktu. Nie stosować u kobiet w ciąży, kobiet karmiących i dzieci. Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej. 

Masa netto: 100g

Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu np. puszka, słoik. Chronić przed światłem i wilgocią.

  

Ogólne informacje dotyczące ziół zaczerpnięte ze światowej literatury zielarskiej, nie stanowią porady medycznej oraz oświadczenia żywieniowego:  

Dzika róża

Owoc dzikiej róży to źródło naturalnej, trwałej i dobrze przyswajalnej witaminy C. Witamina ta zapewnia dzikiej róży wielokierunkowe działanie na ludzki organizm. Przyczynia się do wzmocnienia odporności organizmu, pomaga zwalczać przeziębienie, infekcje wirusowe i  bakteryjne, zwłaszcza, gdy towarzyszy im wysoka temperatura. Dzika róża wykazuje działanie oczyszczające, ściągające, poprawiające trawienie, żółciopędne, moczopędne, wzmacniające krew oraz nerki, regulujące miesiączkowanie, a także działanie łagodzące objawy depresji i zwiększające popęd płciowy. Ponadto dzika róża może być stosowana u rekonwalescentów, po chorobach zakaźnych i operacjach ze względu na swoje działanie wzmacniające.

Rokitnik

Rokitnik, to źródło naturalnej witaminy C. Jest jej nieco mniej niż w owocach róży, jednak nie ulega ona tak znacznemu rozkładowi podczas przetwarzania i przechowywania. Witamina C sprzyja procesom antyoksydacyjnym i regeneracyjnym organizmu. Dzięki temu rokitnik przyczynia się do uszczelniania naczyń krwionośnych, a także do poprawy cyrkulacji krwi w całym organizmie. Ponadto owoce te, są prawdziwym bogactwem witamin z grupy B, witaminy: E, F, K, P, kwasu foliowego, prowitaminy A, antocyjanów, flawonoidów, fosfolipidów, garbników, oraz cukrów i kwasów omega-7 . Owoc rokitnika zawiera także kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy, nikotynowy), oraz wiele makro i mikroelementów. W medycynie naturalnej, zastosowanie owoców rokitnika ma bardzo długie tradycje. Stosowano je w infekcjach bakteryjnych i wirusowych, które przebiegały z gorączką, w stanach zapalnych różnych narządów, w problemach układu pokarmowego np. w biegunkach, w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Owoce rokitnika wykorzystuje się również w problemach reumatycznych i chorobach skóry. Bogaty skład owocu rokitnika przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania narządu wzroku, wywiera korzystny wpływ w profilaktyce miażdżycy oraz opóźnia procesy starzenia organizmu.

Owoc porzeczki czarnej

W tradycyjnej fitoterapii owoc czarnej porzeczki jest wartościowy ze względu na zawartość witamin (A, C, B1, B2, PP, B6), soli mineralnych (zwłaszcza wapnia, żelaza, boru i miedzi) oraz antyoksydantów (szczególnie antocyjany, kwercetyna, rutyna). To dzięki tym składnikom owoc porzeczki czarnej przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, uszczelniania ich i zapobiegania wybroczynom i żylakom. Dodatkowo te czarne, małe owoce wykazują właściwości przeciwzapalne i przeciwrodnikowe. Dzięki temu opóźniają procesy starzenia się organizmu. Owoc czarnej porzeczki może być pomocnym uzupełnieniem terapii nadciśnienia, chorób reumatycznych, stanów zapalnych jamy ustnej, anginy i w biegunkach.

Liść porzeczki czarnej

Właściwości liści czarnej porzeczki znane są już od wieków. Wspomagają one organizm w walce ze schorzeniami układu moczowego, przyczyniają się do łagodzenia problemów żołądkowych, pomagają oczyścić krew, poprawiają jej krążenie i wspomagają pracę serca. Liście porzeczki są pomocne w walce z bakteriami, wirusami i grzybami, łagodzą obrzęki, stany zapalne skóry i jamy ustnej. Jak donosi literatura zielarska, liście porzeczki czarnej wykazują działanie wykrztuśnie, moczopędne, rozkurczowe i przeciwreumatyczne. Wspomagają przemianę materii, łagodzą migreny i bóle głowy. 

Skórka gorzkiej pomarańczy

Jak donoszą źródła zielarskie, skórka gorzkiej pomarańczy zawiera synefrynę. Jest to substancja aktywna zwana potocznie termogenikiem. Synefryna przyczynia się podnosi ciepłotę ciała, przyśpieszenia procesów metabolicznych, czym zmusza organizm do większego wydatku energetycznego czyli do spalenia większej ilości kalorii. Dodatkowo skórka gorzkiej pomarańczy, dzięki zawartym w niej substancjom aromatycznym, wpływa na hamowanie apetytu.

Imbir

Imbir to powszechnie znana w kuchni azjatyckiej przyprawa, coraz częściej stosowana również w kuchni europejskiej. Poza cytrynowo-pikantnym smakiem, który nadaje potrawie, wpływa pozytywie na funkcjonowanie organizmu człowieka. Potrawy i napoje rozgrzewają organizm w chłodny dzień, pomagają udrożnić drogi układu oddechowego podczas przeziębienia i kataru. Wspomaga działanie układu odpornościowego. Źródła zielarskie donoszą, że imbir jest pomocny w chorobach reumatycznych gdyż przyczynia się zmniejszenia dolegliwości bólowych, obrzęków i zwiększenia ruchomości stawów. Imbir od lat stosowany jest w zaburzeniach trawiennych, łagodzi wzdęcia, zaparcia, nudności, wspomaga trawienie. Kłącza imbiru przydatne są również w zwalczaniu bakterii, wirusów i pasożytów.

Owoc czarnego pieprzu

Pieprz zawiera w sobie związek zwany piperyną. Wspomaga ona trawienie, usprawnia przyswajanie składników odżywczych, działa moczopędnie, poprawia ukrwienie tkanek organizmu, a tym samym ich natlenienie i odżywienie. Przyczynia się do sprawniejszego usuwania kwasu mlekowego z mięśni po wysiłku fizycznym oraz zwiększenia odporności na ból. Wykazuje właściwości dezynfekcyjne. Piperyna przyczynia się do nasilenia spalania kwasów tłuszczowych oraz zwiększenia wydatku energetycznego organizmu. Dodatkowo ma właściwości przeciwzapalne. Pieprz czerwony charakteryzuje się delikatniejszym niż pieprz czarny słodkawym smakiem.

 

 

fit, odchudzanie, trening, ćwiczenia, zdrowie, spalanie, witaminy, przemiana materii, odchudzanie

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Tylko osoby zalogowane mogą dodawać opinie. Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z punktem regulaminu dot. zamieszczania opinii.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl