
Herbatka z owocami pigwowca japońskiego, pigwy i imbirem Owocowy Raj 100g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Herbatka z owocami pigwowca japońskiego, pigwy i imbirem - herbatka owocowo-ziołowa
Połączenie składników takich jak: pigwa, imbir i dzika róża idealnie rozgrzewa w czasie długich, zimowych wieczorów. Pomaga zwalczać przeziębienie. Zawiera witaminy, które szybko postawią Cię na nogi.
Składniki: owoc pigwowca japońskiego, skórka dzikiej róży, owoc pigwy, rodzynki, kłącze imbiru, liść jeżyny słodkiej
Masa netto: 100g
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu np. puszka, słoik. Chronić przed światłem i wilgocią.
Ostrzeżenie:
Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej.
Producent:
Natura Wita Ewa Płachta
Kopernia 9,
28-400 Pińczów
kontakt@natur-vit.pl
⇒ SPRAWDŹ KOLEKCJĘ AROMATYCZNYCH MIESZANEK OWOCOWO-ZIOŁOWCH W ZIELNIKU JAGI⇐
Ogólne informacje dotyczące ziół zaczerpnięte ze światowej literatury zielarskiej, nie stanowią porady medycznej oraz oświadczenia żywieniowego:
Owoc pigwy i pigwowca japońskiego
Owoce te są doskonałym źródłem witaminy C, wapnia, potasu, magnezu, miedzi, fosforu, witamin z grupy B, antocyjanów które zwiększają odporność organizmu i wspomagają go w walce z grypą i przeziębieniem. Współczesne ziołolecznictwo zaleca picie naparów z owocu pigwy i pigwowca z dodatkiem miodu w stanach obniżonej odporności. Są pomocnymi ziołami w przeziębieniu, grypie i podczas jesiennego lub wiosennego przesilenia.
Dzika róża skórka
Skórka dzikiej róży to źródło naturalnej, trwałej i dobrze przyswajalnej witaminy C, a także innych witamin, kwasów, polifenoli, z czego najbardziej znane to kwercetyna, rutyna, karoteny, likopen, zeaksantyna i luteina oraz pektyn i przeciwzapalnego kwasu linolowego i soli mineralnych. Dzięki wysokiej zawartości związków bioaktywnych, dzika róża to ceniony surowiec zielarski. Zapewniają one dzikiej róży, wielokierunkowe działanie na ludzki organizm. Witamina C wspiera naturalne mechanizmy obronne organizmu, co jest szczególnie istotne w okresach osłabienia oraz zmiennej pogodzie. Owoc dzikiej róży to tradycyjne zioło na wzmocnienie odporności, stosowany był jako wsparcie dla naturalnych procesów oczyszczających organizm oraz wspomaga on prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego. Dzięki obecności wielu substancji czynnych na może korzystnie wpływać na zdrowie układu moczowego. Dodatkowo napar z owoców lub skórki dzikiej róży, przyniesie chwile relaksu oraz wesprze organizm w utrzymaniu dobrego samopoczucia i równowagi emocjonalnej. Nasze babki zielarski stosowały ją w stanach zmęczenia, napięcia, osłabienia oraz w okresie rekonwalescencji.
Imbir
Imbir to powszechnie znana w kuchni azjatyckiej przyprawa, coraz częściej stosowana również w kuchni Europejskiej. Poza cytrynowo-pikantnym smakiem, który nadaje potrawie, wpływa pozytywie na funkcjonowanie organizmu człowieka. Potrawy i napoje z tą przyprawą rozgrzewają organizm w chłodny dzień, wspierają komfort oddychania i drożność dróg oddechowych. To zioło wspomagające odporność. Imbir sprzyja naturalnej odporności, szczególnie w okresach obniżonej odporności. Źródła zielarskie donoszą, że kłącze imbiru zawiera związki takie jak: gingerole i shogaole o działaniu przeciwzaplanym. Kłącze imbiru przyczynia się do zachowania komfortu stawów, a tradycyjna medycyna chińska zaleca spożywać go każdego dnia. Korzeń imbiru wspiera także prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego oraz pomaga zachować równowagę procesów metabolicznych.
Liść jeżyny
Liść jeżyny wykazuje działanie przeciwzapalne, oczyszczające, działa ściągająco na przewód pokarmowy. Wspiera naturalne mechanizmy obronne organizmu. Należy do grupy ziół na trawienie.
Tylko osoby zalogowane mogą dodawać opinie. Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z punktem regulaminu dot. zamieszczania opinii.