Herbatka z owocami pigwowca japońskiego, pigwy i imbirem Owocowy Raj 100g
Opis
Herbatka z owocami pigwowca japońskiego, pigwy i imbirem - herbatka owocowo-ziołowa
Połączenie składników takich jak: pigwa, imbir i dzika róża idealnie rozgrzewa w czasie długich, zimowych wieczorów. Pomaga zwalczać przeziębienie. Zawiera witaminy, które szybko postawią Cię na nogi.
Owoc pigwy i pigwowca japońskiego
Owoce te są doskonałym źródłem witaminy C, wapnia, potasu, magnezu, miedzi, fosforu, witamin z grupy B, antocyjanów które zwiększają odporność organizmu i wspomagają go w walce z grypą i przeziębieniem. Współczesne ziołolecznictwo zaleca picie naparów z owocu pigwy i pigwowca z dodatkiem miodu w stanach obniżonej odporności. Są pomocnymi ziołami w przeziębieniu, grypie i podczas jesiennego lub wiosennego przesilenia.
Dzika róża skórka
Skórka dzikiej róży to źródło naturalnej, trwałej i dobrze przyswajalnej witaminy C. Witamina ta zapewnia dzikiej róży wielokierunkowe działanie na ludzki organizm. Przyczynia się do wzmocnienia odporności organizmu, pomaga zwalczać przeziębienie, infekcje wirusowe i bakteryjne, zwłaszcza, gdy towarzyszy im wysoka temperatura. Dzika róża wykazuje działanie oczyszczające, ściągające, poprawiające trawienie, żółciopędne, moczopędne, wzmacniające krew oraz nerki, regulujące miesiączkowanie. Ze względu na ogromną zawartość witaminy C oraz innych związków aktywnych, przypisuje jej się działanie lekko uspokajające, redukujące napięcie. Może być pomocna w łagodzeniu objawów schorzeń na tle zapalnym, depresji i zwiększać popęd płciowy. Ponadto dzika róża może być stosowana u rekonwalescentów, po chorobach zakaźnych i operacjach ze względu na swoje działanie wzmacniające.
Imbir
Imbir to powszechnie znana w kuchni azjatyckiej przyprawa, coraz częściej stosowana również w kuchni europejskiej. Poza cytrynowo-pikantnym smakiem, wpływa pozytywie na funkcjonowanie organizmu człowieka. Potrawy i napoje rozgrzewają organizm w chłodny dzień, pomagają udrożnić drogi układu oddechowego podczas przeziębienia i kataru. Wspomaga działanie układu odpornościowego. Źródła zielarskie donoszą, że imbir jest pomocny w chorobach reumatycznych gdyż przyczynia się zmniejszenia dolegliwości bólowych, obrzęków i zwiększenia ruchomości stawów. Korzeń imbiru od lat stosowany jest w zaburzeniach trawiennych, łagodzi wzdęcia, zaparcia, nudności, wspomaga trawienie. Kłącza imbiru przydatne są również w zwalczaniu bakterii, wirusów i pasożytów.
Liść jeżyny
Liść jeżyny wykazuje działanie przeciwzapalne, oczyszczające, działa ściągająco na przewód pokarmowy, sprawdza się w walce z bakteriami, działa przeciwbiegunkowo oraz reguluje procesy trawienia. Jest to przydatne zioło wspomagające trawienie.
Składniki: owoc pigwowca japońskiego, skórka dzikiej róży, owoc pigwy, rodzynki, kłącze imbiru, liść jeżyny słodkiej
Uwaga:
Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej.
imbirem, imbiru, pigwą, pigwy, pigwowcem, grypa, przeziębienie, choroba lokomocyjna
Tylko osoby zalogowane mogą dodawać opinie. Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z punktem regulaminu dot. zamieszczania opinii.