Herbatka z owocami pigwowca japońskiego, pigwy i imbirem Owocowy Raj 100g
Opis
Herbatka z owocami pigwowca japońskiego, pigwy i imbirem
Takie połączenie składników idealnie rozgrzewa w czasie długich, zimowych wieczorów. Pomaga zwalczać przeziębienie. Zawiera witaminy, które szybko postawią Cię na nogi.
Pigwa i pigwowiec japoński
Owoce te są doskonałym źródłem witaminy C, wapnia, potasu, magnezu, miedzi, fosforu, witamin z grupy B, antocyjanów które zwiększają odporność organizmu i wspomagają go w walce z grypą i przeziębieniem. Współczesne ziołolecznictwo zaleca picie naparów z pigwy i pigwowca z dodatkiem miodu przy przeziębieniu, grypie i jesiennym lub wiosennym przesileniu.
Dzika róża
Owoc dzikiej róży to źródło naturalnej, trwałej i dobrze przyswajalnej witaminy C. Witamina ta zapewnia dzikiej róży wielokierunkowe działanie na ludzki organizm. Przyczynia się do wzmocnienia odporności organizmu, pomaga zwalczać przeziębienie, infekcje wirusowe i bakteryjne, zwłaszcza, gdy towarzyszy im wysoka temperatura. Dzika róża wykazuje działanie oczyszczające, ściągające, poprawiające trawienie, żółciopędne, moczopędne, wzmacniające krew oraz nerki, regulujące miesiączkowanie, a także działanie łagodzące objawy depresji i zwiększające popęd płciowy. Ponadto dzika róża może być stosowana u rekonwalescentów, po chorobach zakaźnych i operacjach ze względu na swoje działanie wzmacniające.
Imbir
Imbir to powszechnie znana w kuchni azjatyckiej przyprawa, coraz częściej stosowana również w kuchni europejskiej. Poza cytrynowo-pikantnym smakiem, wpływa pozytywie na funkcjonowanie organizmu człowieka. Potrawy i napoje rozgrzewają organizm w chłodny dzień, pomagają udrożnić drogi układu oddechowego podczas przeziębienia i kataru. Wspomaga działanie układu odpornościowego. Źródła zielarskie donoszą, że imbir jest pomocny w chorobach reumatycznych gdyż przyczynia się zmniejszenia dolegliwości bólowych, obrzęków i zwiększenia ruchomości stawów. Imbir od lat stosowany jest w zaburzeniach trawiennych, łagodzi wzdęcia, zaparcia, nudności, wspomaga trawienie. Kłącza imbiru przydatne są również w zwalczaniu bakterii, wirusów i pasożytów.
Liść jeżyny
Liść jeżyny wykazuje działanie przeciwzapalne, oczyszczające, działa ściągająco na przewód pokarmowy, sprawdza się w walce z bakteriami, działa przeciwbiegunkowo oraz reguluje procesy trawienia.
Skład: owoc pigwowca japońskiego, skórka dzikiej róży, owoc pigwy, rodzynki, kłącze imbiru, liść jeżyny słodkiej
Uwaga:
Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej.
imbirem, imbiru, pigwą, pigwy, pigwowcem, grypa, przeziębienie, choroba lokomocyjna
Tylko osoby zalogowane mogą dodawać opinie. Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z punktem regulaminu dot. zamieszczania opinii.