Pigwowiec japoński - owoc suszony 100g
Opis
Owoc pigwowca japońskiego
Owoc pigwowca japońskiego jest bogatym źródłem witamin (także witaminy C!), antocyjanów, kwasów organicznych, flawonoidów, pektyn i fenoli. Herbatkę z owocu pigwowca stosuje się przy nieżycie gardła, chrypce oraz problemach z przewodem pokarmowym. W tym niezwykłym owocu znajdziemy również spore ilości błonnika pokarmowego. Pigwowiec japoński jest doskonałym dodatkiem do przetworów, nalewek i herbat, głównie dlatego, że charakteryzuje się wyjątkowym, cytrynowym aromatem i kwaskowym smakiem, który pomoże zastąpić w niej cytrynę.
Owoc pigwowca japońskiego można stosować także zewnętrznie w formie okładów z naparu, na suche rany oraz do pielęgnacji skóry podrażnionej i suchej.
Skład: pigwowiec japoński 100% (susz owocowy)
Uwaga:
Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej.
pigwowcem japońskim, odporność, błonnik, cytryna
Tylko osoby zalogowane mogą dodawać opinie. Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z punktem regulaminu dot. zamieszczania opinii.