Kakao z ashwagandhą 100g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kakao z ashwagandhą - kakao niealkalizowane w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu w połączeniu z adaptogenem, którym jest ashwagandhą dostarczą Ci niezbędnych antyoksydantów. To również to zastrzyk energii i koncentracji, a zarazem redukcja stresu i napięcia na każdy dzień.
Kakao niealkalizowane nazywane także naturalnym, nie przechodzi etapu alkalizacji i zachowuje wszystkie pierwotne walory smakowe, ma delikatny, lekko kwaskowy smak oraz jaśniejszy kolor, w odróżnieniu od kakao alkalizowanego, którego smak jest bardziej neutralny, lekko gorzki, a kolor ciemniejszy. Kakao niealkalizowane to bardzo dobry wybór dla osób, które chcą czerpać z tego napoju korzyści zdrowotne oraz autentyczne doznania smakowe.
Składniki: kakao w proszku 90%, ashwagandha korzeń mielony 10%
Sposób przygotowania: Do ulubionej filiżanki wsyp 1-2 łyżeczki kakao z ashwagandhą. Zalej gorącą wodą lub mlekiem i dokładnie wymieszaj.
Kraj pochodzenia kakao: Wybrzeże Kości Słoniowej
Kakao z ashwagandhą to ciepły uścisk natury. Przyniesie Ci ukojenie i wewnętrzny spokój. Pij je, by wzmocnić odporność na stres i poczuć delikatne rozluźnienie, jednocześnie delektując się bogatym smakiem kakao. Ta magiczna kombinacja wspiera zdrowie i dodaje harmonii każdej chwili.
Ogólne informacje dotyczące ziół zaczerpnięte ze światowej literatury zielarskiej, nie stanowią porady medycznej oraz oświadczenia żywieniowego:
Kakao - kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
Kakao pochodzi z nasion kakaowca, znane od wieków jako produkt premium. Kakao jest bogaty w antyoksydanty, zwłaszcza w flawonole, które chronią komórki naszych ciał przed działaniem wolnych rodników oraz wspierają układ odpornościowy. Kakao zawiera również magnez, niezbędny składnik dla poprawnego funkcjonowania serca, kości i układu nerwowego. Kakao jest naturalnym źródłem serotoniny i fenetylaminy (tzw. "molekuły miłości - neuroprzekaźnika, który ma zdolność do wywoływania uczucia euforii , szczęscia) wpływających na nasze samopoczucie, łagodząc stres i napięcie i poprawiając nastrój. Napar z kakao może pomóc w obniżeniu ciśnienia krwi, a spożywane regularnie wspiera zdrowie serca i mózgu. Kakao zawiera także żelazo, niezbędne czerwony krwinkom oraz cynk wspomagający układ odpornościowy oaz stan naszej skóry.
Codzienna porcja kakao wspiera naszą naszą koncentrację i wydajność umysłową, jednocześnie łagodząc podenerwowanie. Warto pić kakao, aby cieszyć się jego pysznym smakiem oraz dbać o swoje zdrowie i samopoczucie. Każda filiżanka tego napoju to mała przyjemność, która dodaje sił i podnosi na duchu!
Ashwagandha, witania ospała, żeń-szeń indyjski
Ashwagandha czyli inaczej witania ospała to roślina od lat stosowana w tradycyjnej medycynie wschodniej. Używano jej w reumatyzmie, niepłodności u mężczyzn, ogólnym osłabieniu i wyczerpaniu organizmu oraz jako środek wspomagający pamięć.
Składniki korzenia ashwagandhy wpływają korzystnie na zdrowie psychiczne u osób cierpiących na chorobę Alzheimera. Dodatkowo przyczyniają się do poprawy procesów myślowych, uczenia się. Witania ospała stymuluje układ odpornościowy poprzez nasilenie aktywności limfocytów typu B i T oraz komórek NK . Roślina ta należy do grupy adaptogenów, czyli roślin wspomagających przystosowanie organizmu człowieka do niekorzystnych warunków tj. sytuacji stresowych, dużego wysiłku fizycznego, wyczerpania. Literatura donosi, iż Ashwagandha zażywana systematycznie wpływa na poprawę parametrów krwi, poziom cukru oraz cholesterolu, a także przyczynia się do regulowania ciśnienia tętniczego oraz do pobudzenia pracy tarczycy. Jako adaptogen Ashwagandha może być stosowana przez osoby uprawiające sport, jako pomoc w niwelowaniu stresu oraz w poprawie wyników sportowych.
Tylko osoby zalogowane mogą dodawać opinie. Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z punktem regulaminu dot. zamieszczania opinii.