Kakao z cukrem kokosowym 150g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kakao z cukrem kokosowym - kakao niealkalizowane w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu w połączeniu z cukrem kokosowym to słodki pocałunek natury, który rozgrzeje Twoje serce i duszę. Ciesz się głębokim smakiem kakao, wzbogaconym delikatną nutą kokosowej słodyczy. Ten wyjątkowy duet dodaje energii i poprawia nastrój, przynosząc chwilę czystej przyjemności każdego dnia.
Kakao niealkalizowane nazywane także naturalnym, nie przechodzi etapu alkalizacji i zachowuje wszystkie pierwotne walory smakowe, ma delikatny, lekko kwaskowy smak oraz jaśniejszy kolor, w odróżnieniu od kakao alkalizowanego, którego smak jest bardziej neutralny, lekko gorzki, a kolor ciemniejszy. Kakao niealkalizowane to bardzo dobry wybór dla osób, które chcą czerpać z tego napoju korzyści zdrowotne oraz autentyczne doznania smakowe.
Cukier kokosowy jest pozyskiwany z soku palmy kokosowej. To naturalny słodzik o niższym indeksie glikemicznym niż tradycyjny cukier, co czyni go alternatywą dla osób dbających o poziom cukru we krwi. Ponadto, cukier kokosowy jest źródłem ważnych mikroelementów, takich jak żelazo, cynk, wapń i potas, a także antyoksydantów neutralizujących wolne rodniki w organizmie.
Składniki: kakao w proszku 70%, cukier kokosowy 30%
Sposób przygotowania: Do ulubionej filiżanki wsyp 1-2 łyżeczki kakao z cukrem kokosowym. Zalej gorącą wodą lub mlekiem i dokładnie wymieszaj.
Kraj pochodzenia kakao: Wybrzeże Kości Słoniowej
Ogólne informacje dotyczące ziół zaczerpnięte ze światowej literatury zielarskiej, nie stanowią porady medycznej oraz oświadczenia żywieniowego:
Kakao - kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
Kakao pochodzi z nasion kakaowca, znane od wieków jako produkt premium. Kakao jest bogaty w antyoksydanty, zwłaszcza w flawonole, które chronią komórki naszych ciał przed działaniem wolnych rodników oraz wspierają układ odpornościowy. Kakao zawiera również magnez, niezbędny składnik dla poprawnego funkcjonowania serca, kości i układu nerwowego. Kakao jest naturalnym źródłem serotoniny i fenetylaminy (tzw. "molekuły miłości - neuroprzekaźnika, który ma zdolność do wywoływania uczucia euforii , szczęścia) wpływających na nasze samopoczucie, łagodząc stres i napięcie i poprawiając nastrój. Napar z kakao może pomóc w obniżeniu ciśnienia krwi, a spożywane regularnie wspiera zdrowie serca i mózgu. Kakao zawiera także żelazo, niezbędne czerwony krwinkom oraz cynk wspomagający układ odpornościowy oaz stan naszej skóry.
Codzienna porcja kakao wspiera naszą naszą koncentrację i wydajność umysłową, jednocześnie łagodząc podenerwowanie. Warto pić kakao, aby cieszyć się jego pysznym smakiem oraz dbać o swoje zdrowie i samopoczucie. Każda filiżanka tego napoju to mała przyjemność, która dodaje sił i podnosi na duchu!
Spróbuj także kakao z ashwaghandą dostępnego w naszym sklepie zielarskim!
Tylko osoby zalogowane mogą dodawać opinie. Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z punktem regulaminu dot. zamieszczania opinii.