
Burak czerwony mielony puszka 400g
Opis
Burak czerwony - susz warzywny
Według źródeł zielarskich burak czerwony to bogactwo życiodajnych pierwiastków w jednym warzywie. Zawiera on: witaminy A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B12 oraz C, żelazo, potas, fosfor, miedź, magnez, wapń, cynk, bor, fluor, lit, sód, mangan, kobalt oraz rubid i cez. Ponadto znajdziemy w nim: białka, cukry, bioflawonoidy, betainę, karoten, kwas foliowy, jabłkowy, cytrynowy, szczawiowy, nikotynowy, antocyjany. Dzięki tym składnikom burak czerwony jest wykorzystywany w profilaktyce anemii, przyczynia się do oczyszczania organizmu, do poprawy kondycji włosów, skóry i paznokci. Pomaga złagodzić dokuczliwe objawy klimakterium, wyregulować ciśnienie krwi, wspomaga terapię chorób sercowo-naczyniowych. Przyczynia się do likwidowania zaparć, wspomaga pracę wątroby, woreczka żółciowego i układu pokarmowego. Burak zawiera błonnik pokarmowy, dzięki czemu ma dobroczynny wpływ na perystaltykę jelit oraz ułatwia pozbycie się zbędnych kilogramów. Reguluje przemianę materii, zmniejsza apetyt na słodycze. Zawarte w buraku antyoksydanty przyczyniają się do spowolnienia procesów starzenia komórek organizmu oraz do poprawy pamięci, refleksu i koncentracji.
Burak czerwony w postaci mielonego suszu świetnie nadaje się do przyrządzania napojów, koktajli owocowo-warzywnych, jako dodatek do zup, dressingów i dipów. Jest to również naturalny barwnik o pięknym kolorze.
Skład: 100% burak mielony susz warzywny
Uwaga:
Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej.
burakiem, buraka, białko, krwiotwórcze, anemia, oczyszczanie, zaparcia, uroda, wątroba, woreczek żółciowy, koncentracja, pamięć, nerwica, dieta, depresja, sen
Marta
Rewelacja do koktajli!
Wiesiek
Na poprawę czerwonych krwinek!