Czarna magia - herbata czarna z ziarnami kawy, aromatyzowana 75g
Opis
Czarna magia - herbata czarna z ziarnami kawy, aromatyzowana
Czarna magia to smak czarnej herbaty wzmocniony ziarnami kawy. Pobudza silniej niż napar z czarnej herbaty, ale jej smak jest delikatniejszy niż "małej czarnej" kawy. Dodatek prażonego korzenia cykorii wzmacnia jej kawowy aromat.
Herbata czarna
Herbata czarna powstaje na drodze całkowitej fermentacji liści herbaty. Herbata czarna, podobnie jak zielona, zawiera polifenole będące silnymi antyoksydantami. Związki te neutralizują wolne rodniki, m.in. zapobiegając degradacji i uszkodzeniom struktury DNA komórek ciała. Spowalniają starzenie się komórek oraz przeciwdziałają stanom zapalnym występującym w naczyniach krwionośnych. Dzięki temu, zaleca się regularne picie herbaty jako profilaktykę chorób sercowo-naczyniowych. Herbata czarna zawiera również znaczne ilości kofeiny, która pobudza organizm, a także rozszerza naczynia krwionośne i oskrzela. Wpływa na wydolność fizyczną i umysłową człowieka. Czarna herbata pobudza wydzielanie soków żołądkowych oraz działa delikatnie moczopędnie.
Kawa
Kawa zawiera liczne antyoksydanty oraz kofeinę. Kofeina ma działanie pobudzające. Antyoksydanty wiążą wolne rodniki, ograniczając tym samym powstawanie stanów zapalnych oraz zmian nowotworowych. Pita w umiarkowanych ilościach zwiększa koncentrację, polepsza pamięć, poprawia zdolności poznawcze, korzystnie wpływa na krążenie i układ trawienny, poprawia metabolizm i przyśpiesza perystaltykę jelit. Przyczynia się do zmniejszenia ryzyka wystąpienia choroby Parkinsona, cukrzycy typu II, raka jelita i wątroby.
Korzeń cykorii
Korzeń cykorii pobudza funkcje wydzielnicze żołądka i wątroby, wykazuje lekkie działanie moczopędnie. Jest pomocny w walce z bakteriami. Tradycyjna fitoterapia zaleca, stosowanie go w problemach z trawieniem, przy braku apetytu, przy nadmiernej fermentacji jelit, w niedoborach kwasu solnego i pepsyny w żołądku. Wspomaga organizm w ogólnym wychudzeniu i osłabieniu spowodowanym zaburzeniami w przyswajaniu składników pokarmowych. Przyczynia się też do regeneracji wątroby po uszkodzeniu jej przez substancje toksyczne. Jest zdecydowanie jednym z ziół na wątrobę.
Korzeń cykorii jest popularnym składnikiem kawy zbożowej, gdyż po uprażeniu wydziela aromat podobny do aromatu kawy.
Składniki: herbata czarna 68%, kawa palona ziarna 15%, cykoria prażona, cukier granulowany, aromat
Uwaga:
Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej.
kawy, kawą, cykoria, cykorią, żołądek, moczopędnie, niedokwaśność, cukrzyca, rak, wątroba, jelita, żołądek, kofeina
Tylko osoby zalogowane mogą dodawać opinie. Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z punktem regulaminu dot. zamieszczania opinii.
tomek
smaczna herbata, szybka wysyłka