Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Błonnik owocowy naturalnie witalny pudełko 200g

  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 23,75 zł 23.75
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

 

 

Błonnik owocowy naturalnie witalny - susz owocowo-ziołowy

Błonnik owocowy naturalnie witalny to połączenie  łupiny babki jajowatej i mielonych suszonych owoców, pełnych witamin, antyoksydantów oraz różnych frakcji błonnika. Błonnik, jako niezbędny składnik naszej diety, zapewnia prawidłową perystaltykę jelit. Jednak to nie jedyna jego funkcja, pomaga on bowiem utrzymać odpowiedni poziom glukozy i cholesterolu we krwi, wiąże toksyny i metale ciężkie oraz wspomaga proces odchudzania i utrzymania prawidłowej masy ciała. Błonnik owocowy naturalnie witalny świetnie nadaje się do posiłków owocowych takich jak koktajle oraz śniadaniowych np owsianek. Można spożywać go również z wodą lub sokiem.

Łupina babki jajowatej

Łupina babki jajowatej to cenne źródło błonnika, który pomaga walczyć z zaparciami i biegunkami. Łupina babki jajowatej w środowisku wodnym wydziela substancje śluzowe, które przyczyniają się do regulacji wypróżniania się. Dzięki wiązaniu nadmiaru wody, łuska może zadziałać przeciwbiegunkowo. Natomiast dzięki pochłanianiu wody i pęcznieniu wpływa na perystaltykę jelit, zapobiegając zaparciom. Łuska babki jajowatej ma zdolność do absorbowania toksyn i usuwania zalegających złogów z jelit. Łuska wpływa na trawienie, wspomaga rozwój dobrych kultur bakterii w jelitach. Śluzy wydzielane przez łuskę babki jajowatej wykazują działanie osłaniające na przewód pokarmowy. Jest ona pomocna podczas odchudzania, gdyż pęczniejący pod wpływem wody błonnik, wypełnia żołądek i jelita, tym samym powodując uczucie sytości i zmniejszenie apetytu. Łuska babki jajowatej wpływa też na prawidłową gospodarkę glukozy w organizmie powodując zmniejszenie chęci łaknienia słodyczy. Regularne spożywanie łupiny babki jajowatej pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.

Owoc czarnej porzeczki 

Owoce czarnej porzeczki to bogactwo antyutleniaczy i witaminy C. W nasionach czarnej porzeczki znajdują się również wielonienasycone kwasy tłuszczowe niezbędne dla zachowania zdrowia człowieka. Dzisiejsze badania donoszą, że zawarte w owocu czarnej porzeczki związki z grupy antyoksydantów oraz witamina C mają korzystny wpływ również na układ odpornościowy oraz przyczyniają się do zapobiegania chorobom serca oraz miażdżycy. Owoce czarnej porzeczki to także źródło błonnika pokarmowego, wpływającego na prawidłową perystaltykę jelit, wspomagającego oczyszczanie jelit z zalegających toksyn. Błonnik pokarmowy przyczynia się do zachowania odpowiedniego poziomu cukru we krwi. Antocyjany – związki aktywne zawarte w owocach czarnej porzeczki wpływają na poprawę widzenia, w szczególności u osób z jaskrą.

Owoc aronii

Owoc aronii jest źródłem wielu cennych substancji czynnych, witamin, karotenu, mikroelementów, błonnika i pektyn. Dzięki swoim właściwościom zwany jest owocem zdrowia i młodości, a Polacy nadali jej miano "CZARNEGO POLSKIEGO ZŁOTA". Antocyjany podobnie jak witaminy C E, A, zawarte w owocu aronii,  zapobiegają tworzeniu się szkodliwych cząsteczek tlenu - wolnych rodników. Działają antyoksydacyjnie. Aronia przyczynia się do uszczelniania naczyń krwionośnych oraz poprawienia krążenia zarówno obwodowego, w mózgu jak i krążenia ocznego. Owoc ten wspomaga usuwanie metali ciężkich z  organizmu. Aronia  działa korzystnie na nasz układ odpornościowy, na przemianę materii, może być stosowana pomocniczo w leczeniu choroby trzustki i wątroby, ponadto opóźnia procesy starzenia się organizmu. Owoc aronii jest wykorzystywany również w profilaktyce chorób serca, układu krwionośnego oraz układu nerwowego.

Owoc derenia

Źródła zielarskie podają, że dereń zawiera wiele składników odżywczych takich jak: potas, magnez, cynk, wapń, fosfor, miedź, beta-karoten, flawonoidy, pektyny, garbniki, cukry i kwasy organiczne, jak również witaminy C, A i P. Ze względu na zawartość żelaza może być stosowany pomocniczo i profilaktycznie w anemii. Dereń jest pomocny w dolegliwościach żołądkowych, biegunkach i kolkach, pobudza przemianę materii, a także wspomaga leczenie chorób nerek i dróg moczowych.

Owoc dzikiej róży

Owoc dzikiej róży to źródło naturalnej, trwałej i dobrze przyswajalnej witaminy C. Witamina ta zapewnia dzikiej róży wielokierunkowe działanie na ludzki organizm. Przyczynia się do wzmocnienia odporności organizmu, pomaga zwalczać przeziębienie, infekcje wirusowe i  bakteryjne, zwłaszcza, gdy towarzyszy im wysoka temperatura. Dzika róża wykazuje działanie oczyszczające, ściągające, poprawiające trawienie, żółciopędne, moczopędne, wzmacniające krew oraz nerki, regulujące miesiączkowanie, a także działanie łagodzące objawy depresji i zwiększające popęd płciowy. Ponadto dzika róża może być stosowana u rekonwalescentów, po chorobach zakaźnych i operacjach ze względu na swoje działanie wzmacniające.

 

Skład: łupina babki jajowatej mielona 49%, porzeczka czarna owoc mielony 26%, jabłko owoc mielony 10%, aronia owoc mielony 5%, dereń owoc mielony 5%, dzika róża owoc mielony 5%

 

Uwaga:

Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej. 

 

trawienie, odchudzanie, zaparcia, wzdęcia, mielone owoce

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl