Błonnik owocowy naturalnie witalny pudełko 200g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 52,99 zł

Cena regularna:

52.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.33
Producent: Natura Wita
Kod produktu: 604

Opis

 

 

Błonnik owocowy naturalnie witalny - susz owocowo-ziołowy

Błonnik owocowy naturalnie witalny to połączenie  łupiny babki jajowatej i mielonych suszonych owoców, pełnych witamin, antyoksydantów oraz różnych frakcji błonnika. Błonnik, jako niezbędny składnik naszej diety, zapewnia prawidłową perystaltykę jelit. Jednak to nie jedyna jego funkcja, wspomaga on prawidłową gospodarkę glukozy i cholesterolu we krwi, wiąże toksyny i metale ciężkie oraz wspomaga proces odchudzania i utrzymania prawidłowej masy ciała. Błonnik owocowy naturalnie witalny świetnie nadaje się do posiłków owocowych takich jak koktajle oraz śniadaniowych np. owsianek. Można spożywać go również z wodą lub sokiem.

 

 

Składniki: łupina babki jajowatej mielona 49%, porzeczka czarna owoc mielony 26%, jabłko owoc mielony 10%, aronia owoc mielony 5%, dereń owoc mielony 5%, dzika róża owoc mielony 5%

Masa netto: 200g

Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu np. puszka, słoik. Chronić przed światłem i wilgocią.

Ostrzeżenie:

Osoby zażywające leki lub chore powinny skonsultować się z lekarzem przed zastosowaniem produktu. Nie stosować u kobiet w ciąży, kobiet karmiących i dzieci. Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej. 

Producent: 
Natura Wita Ewa Płachta 

Kopernia 9, 
28-400 Pińczów 
kontakt@natur-vit.pl


 ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW W NASZYM SKLEPIE ZIELARSKIM  


 

Ogólne informacje dotyczące ziół zaczerpnięte ze światowej literatury zielarskiej, nie stanowią porady medycznej oraz oświadczenia żywieniowego:  

Łupina babki jajowatej

Łupina babki jajowatej to cenne źródło błonnika, który pomaga walczyć z zaparciami i biegunkami. Łupina babki jajowatej w środowisku wodnym wydziela substancje śluzowe, które przyczyniają się do regulacji wypróżniania się. Dzięki wiązaniu nadmiaru wody, łuska może zadziałać przeciwbiegunkowo. Natomiast dzięki pochłanianiu wody i pęcznieniu wpływa na perystaltykę jelit, zapobiegając zaparciom. Łuska babki jajowatej ma zdolność do absorbowania toksyn i usuwania zalegających złogów z jelit. Łuska wpływa na trawienie, wspomaga rozwój prawidłowej mikroflory w jelitach. Śluzy wydzielane przez łuskę babki jajowatej wykazują działanie osłaniające na przewód pokarmowy. Jest ona pomocna podczas odchudzania, gdyż pęczniejący pod wpływem wody błonnik, wypełnia żołądek i jelita, tym samym powodując uczucie sytości i zmniejszenie apetytu. Łuska babki jajowatej jako źródło błonnika pokarmowego wpływa też na prawidłową gospodarkę glukozy w organizmie powodując zmniejszenie chęci łaknienia słodyczy. Regularne spożywanie błonnika np. pochodzącej z łupiny babki jajowatej pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.

Owoc czarnej porzeczki 

W tradycyjnej fitoterapii owoc czarnej porzeczki jest wartościowym surowcem roślinnym, ze względu na zawartość witamin (A, C, B1, B2, PP, B6), soli mineralnych (zwłaszcza wapnia, żelaza, boru i miedzi) oraz antyoksydantów (szczególnie antocyjany, kwercetyna, rutyna). To dzięki tym składnikom owoc porzeczki czarnej przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych. Dodatkowo te czarne, małe owoce wykazują właściwości przeciwzapalne i przeciwrodnikowe,  opóźniając procesy starzenia się organizmu. Owoc czarnej porzeczki tradycyjnie stosowany jest w celu wsparcia organizmu w stanach osłabienia. Owoce czarnej porzeczki jako źródło antyoksydantów sprzyja prawidłowemu funkcjonowaniu narządu wzroku i widzeniu.

Owoc aronii

Owoc aronii jest źródłem wielu cennych substancji czynnych, witamin, karotenu, mikroelementów, błonnika i pektyn. Dzięki swoim właściwościom zwany jest owocem zdrowia i młodości, a Polacy nadali jej miano "CZARNEGO POLSKIEGO ZŁOTA". Antocyjany podobnie jak witaminy C E, A, zawarte w owocu aronii,  zapobiegają tworzeniu się szkodliwych cząsteczek tlenu - wolnych rodników. Działają antyoksydacyjnie. Aronia przyczynia się do uszczelniania naczyń krwionośnych oraz utrzymania prawidłowego krążenia zarówno obwodowego, w mózgu jak i krążenia ocznego. Owoc ten wspomaga naturalne procesy oczyszczania organizmu z toksyn, w tym z metali ciężkich. Aronia wspiera organizm w zachowaniu równowagi i komfortu w okresach obniżonej odporności, wspomaga naturalne procesy metaboliczne organizmu działa korzystnie na nasz układ odpornościowy, na przemianę materii oraz sprzyja zdrowym funkcjom wątroby przy regularnym stosowaniu. Owoc aronii jako bogate źródło antyoksydantów jest wykorzystywany również w profilaktyce zdrowego serca, układu krwionośnego oraz układu nerwowego.

Owoc derenia

Źródła zielarskie podają, że owoc derenia zawiera wiele składników odżywczych takich jak: potas, magnez, cynk, wapń, fosfor, miedź, beta-karoten, flawonoidy, pektyny, garbniki, cukry i kwasy organiczne, jak również witaminy C, A i P. Ze względu na zawartość żelaza może być stosowany profilaktycznie w anemii. Dereń wspiera naturalne procesy metaboliczne organizmu, sprzyja utrzymaniu zdrowego rytmu pracy jelit oraz wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego i nerek.

Owoc dzikiej róży

Owoc dzikiej róży to źródło naturalnej, trwałej i dobrze przyswajalnej witaminy C, a także innych witamin, kwasów, polifenoli, z czego najbardziej znane to kwercetyna, rutyna, karoteny, likopen, zeaksantyna i luteina oraz pektyn i przeciwzapalnego kwasu linolowego i soli mineralnych. Dzięki wysokiej zawartości związków bioaktywnych, dzika róża to ceniony surowiec zielarski. Zapewniają one dzikiej róży, wielokierunkowe działanie na ludzki organizm. Witamina C wspiera naturalne mechanizmy obronne organizmu, co jest szczególnie istotne w okresach osłabienia oraz zmiennej pogodzie. Owoc dzikiej róży to tradycyjne zioło na wzmocnienie odporności, stosowany był jako wsparcie dla naturalnych procesów oczyszczających organizm oraz wspomaga on prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego. Dzięki obecności wielu substancji czynnych na może korzystnie wpływać na zdrowie układu moczowego. Dodatkowo napar z owoców lub skórki dzikiej róży, przyniesie chwile relaksu oraz wesprze organizm  w utrzymaniu dobrego samopoczucia i równowagi emocjonalnej. Nasze babki zielarski stosowały ją w stanach zmęczenia, napięcia, osłabienia oraz w okresie rekonwalescencji.

Bezpieczeństwo

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Tylko osoby zalogowane mogą dodawać opinie. Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z punktem regulaminu dot. zamieszczania opinii.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony