Dzika róża - herbatka owocowo-ziołowa 100g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Herbatka owocowo-ziołowa Dzika Róża
Herbatka owocowo-ziołowa Dzika Róża to doskonale dobrany bukiet owoców i płatków róży. Róża to wyjątkowo cenne źródło łatwo przyswajalnej witaminy C flawonoidów, karotenów i mikroelementów. Składnikami herbatki są: dzika róża, hibiskus oraz głóg. Taka mieszanka świetnie sprawdza się, szczególnie w sezonach osłabienia oraz zmiennej pogodzie.
Składniki: dzika róża owoc, hibiskus kwiat, głóg owoc
Masa netto: 100g
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu np. puszka, słoik. Chronić przed światłem i wilgocią.
Ostrzeżenie:
Osoby zażywające leki lub chore powinny skonsultować się z lekarzem przed zastosowaniem produktu. Nie stosować u kobiet w ciąży, kobiet karmiących i dzieci. Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej.
Producent:
Natura Wita Ewa Płachta
Kopernia 9,
28-400 Pińczów
kontakt@natur-vit.pl
Ogólne informacje dotyczące ziół zaczerpnięte ze światowej literatury zielarskiej, nie stanowią porady medycznej oraz oświadczenia żywieniowego:
Dzika róża owoc
Owoc dzikiej róży to źródło naturalnej, trwałej i dobrze przyswajalnej witaminy C, a także innych witamin, kwasów, polifenoli, z czego najbardziej znane to kwercetyna, rutyna, karoteny, likopen, zeaksantyna i luteina oraz pektyn i przeciwzapalnego kwasu linolowego i soli mineralnych. Dzięki wysokiej zawartości związków bioaktywnych, dzika róża to ceniony surowiec zielarski. Zapewniają one dzikiej róży, wielokierunkowe działanie na ludzki organizm. Witamina C wspiera naturalne mechanizmy obronne organizmu, co jest szczególnie istotne w okresach osłabienia oraz zmiennej pogodzie. Owoc dzikiej róży stosowany był tradycyjnie jako wsparcie dla naturalnych procesów oczyszczających organizm oraz wspomaga on prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego. Dzięki obecności wielu substancji czynnych na może korzystnie wpływać na zdrowie układu moczowego. Dodatkowo napar z owoców lub skórki dzikiej róży, przyniesie chwile relaksu oraz wesprze organizm w utrzymaniu dobrego samopoczucia i równowagi emocjonalnej. Nasze babki zielarski stosowały ją w stanach zmęczenia, napięcia, osłabienia oraz w okresie rekonwalescencji.
Hibiskus kwiat
Hibiskus to wyjątkowo cenne źródło naturalnej witaminy C i soli mineralnych, dlatego warto pić napar z kwiatu hibiskusa w okresie przeziębień. Przyczynia się również do poprawy przemiany materii, zapobiegania zatrzymywania nadmiernej ilości wody w organizmie, powstawaniu obrzęków, dzięki działaniu moczopędnemu. Napar z hibiskusa wspomaga organizm w regulowaniu poziomu cholesterolu oraz ciśnienia krwi. Wpływa korzystnie na przemianę materii, działa wzmacniająco i oczyszczająco na wątrobę.
Głóg owoc
Głóg zawiera różnorodne składniki mineralne i witaminy, zawiera flawonoidy, kwasy organiczne, karoteny, fitosterole, witaminy z grupy B, C, związki żelaza, potasu wapnia i selenu. Głóg znany jest ze swojego korzystnego działania na układ krążenia i serce. Jest składnikiem herbatki na serce. Literatura zielarska donosi, że owoce i kwiaty głogu wykazują działanie rozkurczające na mięśnie gładkie jelit, macicy, dróg moczowych, oraz naczyń krwionośnych. Działają bezpośrednio na mięsień sercowy, wzmacniają siłę jego skurczu, a jednocześnie zmniejszają częstotliwość skurczów, co pomaga w wypoczynku tego narządu. Owoc głogu wykazuje dobroczynny wpływ na naczynia krwionośne w mózgu, wspomaga ich rozkurcz, co z kolei powoduje lepszy przepływ krwi i dotlenienie oraz odżywienie mózgu. Przetwory z głogu przyczyniają się do regulacji ciśnienia krwi, wzmacniają cały organizm oraz koją pobudzone nerwy.
Dzika róża owoc
Owoc dzikiej róży to źródło naturalnej, trwałej i dobrze przyswajalnej witaminy C, a także innych witamin, kwasów, polifenoli, z czego najbardziej znane to kwercetyna, rutyna, karoteny, likopen, zeaksantyna i luteina oraz pektyn i przeciwzapalnego kwasu linolowego i soli mineralnych. Dzięki wysokiej zawartości związków bioaktywnych, dzika róża to ceniony surowiec zielarski. Zapewniają one dzikiej róży, wielokierunkowe działanie na ludzki organizm. Witamina C wspiera naturalne mechanizmy obronne organizmu, co jest szczególnie istotne w okresach osłabienia oraz zmiennej pogodzie. Owoc dzikiej róży stosowany był tradycyjnie jako wsparcie dla naturalnych procesów oczyszczających organizm oraz wspomaga on prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego. Dzięki obecności wielu substancji czynnych na może korzystnie wpływać na zdrowie układu moczowego. Dodatkowo napar z owoców lub skórki dzikiej róży, przyniesie chwile relaksu oraz wesprze organizm w utrzymaniu dobrego samopoczucia i równowagi emocjonalnej. Nasze babki zielarski stosowały ją w stanach zmęczenia, napięcia, osłabienia oraz w okresie rekonwalescencji.
Hibiskus kwiat
Hibiskus to wyjątkowo cenne źródło naturalnej witaminy C i soli mineralnych, dlatego warto pić napar z kwiatu hibiskusa w okresie przeziębień. Przyczynia się również do poprawy przemiany materii, zapobiegania zatrzymywania nadmiernej ilości wody w organizmie, powstawaniu obrzęków, dzięki działaniu moczopędnemu. Napar z hibiskusa wspomaga organizm w regulowaniu poziomu cholesterolu oraz ciśnienia krwi. Wpływa korzystnie na przemianę materii, działa wzmacniająco i oczyszczająco na wątrobę.
Głóg owoc
Głóg zawiera różnorodne składniki mineralne i witaminy, zawiera flawonoidy, kwasy organiczne, karoteny, fitosterole, witaminy z grupy B, C, związki żelaza, potasu wapnia i selenu. Głóg znany jest ze swojego korzystnego działania na układ krążenia i serce. Jest składnikiem herbatki na serce. Literatura zielarska donosi, że owoce i kwiaty głogu wykazują działanie rozkurczające na mięśnie gładkie jelit, macicy, dróg moczowych, oraz naczyń krwionośnych. Działają bezpośrednio na mięsień sercowy, wzmacniają siłę jego skurczu, a jednocześnie zmniejszają częstotliwość skurczów, co pomaga w wypoczynku tego narządu. Owoc głogu wykazuje dobroczynny wpływ na naczynia krwionośne w mózgu, wspomaga ich rozkurcz, co z kolei powoduje lepszy przepływ krwi i dotlenienie oraz odżywienie mózgu. Przetwory z głogu przyczyniają się do regulacji ciśnienia krwi, wzmacniają cały organizm oraz koją pobudzone nerwy.
Tylko osoby zalogowane mogą dodawać opinie. Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z punktem regulaminu dot. zamieszczania opinii.